vol-mal.com.pl +48 502 167 202 +48 34 361 00 42

Jesteś tutaj:

>

Zielono mi

Koniec lata to bogactwo świeżych warzyw i owoców. Mnóstwo kolorów, smaków i zapachów. Tyle możliwości kulinarnych eksperymentów! : )
Dzisiaj mam dla Was kilka propozycji ZIELONYCH SAŁATEK, osobiście je uwielbiam, a przygotowanie ich naprawdę nie wymaga spędzania w kuchni wielu godzin : )

Moja pierwsza propozycja to SAŁATKA Z KIEŁKAMI, potrzebujesz do jej wykonania:

zielone warzywa– zielonej fasolki szparagowej – 0.5 kilograma
– rzodkiewki – 1 pęczek
– sera feta – 1 opakowanie
– pestek dyni – 100 gramów
– ulubionych kiełków – 1 opakowanie
– oliwy z oliwek – 3 łyżki
– sos sałatkowy wg uznania ( najlepiej grecki )

Oczyść i ugotuj fasolkę w osolonym wrzątku. Uważaj, ponieważ łatwo ją rozgotowć. Po ugotowaniu schłodź w zimnej wodzie, żeby nie straciła koloru ( jeżeli używasz fasolki mrożonej sparz ją w osolonym wrzątku i schłodź w zimnej wodzie) Umyj i osusz rzodkiewki, następnie pokrój w plastry. Sos sałatkowy połącz z oliwą. Pestki dyni upraż na suchej, rozgrzanej patelni i odstaw do schłodzenia. Ser feta pokrusz. Fasolkę, rzodkiewki, kiełki i pokruszony ser polej sosem i delikatnie wymieszaj. Sałatkę podawaj posypaną uprażonymi pestkami dyni.

Druga to po prostu ZIELONA SAŁATKA, potrzebujesz:

fasolka szparagowa– cukinie – 40 dkg
– zieloną fasolkę szparagową – 40 dkg
– łuskane orzechy włoskie  – 10 dkg
– gałązka natki pietruszki
– sos sałatkowy ( najlepiej grecki )

Umyj cukinię, odetnij końcówki i pokrój w niezbyt grube plastry, a następnie w paski. Oczyść fasolkę, pokrój w kawałki o długości 3 centymetrów. Następnie ugotuj w osolonym wrzątku na pół miękko i ostudź w wodzie z lodem. Posiekaj połowę orzechów bardzo drobno, drugą połowę grubo.  Przygotuj  swój wybrany sos sałatkowy. Połącz go z warzywami i drobno posiekanymi orzechami. Odstaw całość na 10 minut. Przełóż sałatkę do salaterki, posyp grubo posiekanymi orzechami i udekoruj natką.

Trzecia to ZIELONO MI

Collection of vegetables– szpinak świeży – pół opakowania ( ok. 100 g )
– rukola – pół opakowania ( ok.100 g )
– jeden ząbek czosnku
– oliwki zielone – wg uznania
– ser feta – 1 opakowanie
– ogórek zielony – 1 sztuka
– oregano – 1 łyżeczka
– oliwa z oliwek 3 łyżki

Czosnek posiekaj. Oliwę wymieszaj z posiekanym czosnkiem i oregano. Oliwki pokrój w krążki. Ogórka przekrój wzdłuż na pół a następnie w cienkie plasterki. Szpinak porwij na mniejsze kawałki. Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki sałatki wraz z sosem i przełóż do czystej salaterki. Na wierzchu ułóż pokrojony w kostkę ser i oprósz suszonym oregano. Sałatkę najlepiej podawać z grilową bagietką, które także możesz przyrządzić w piekarniku.

Czwarta propozycja to SAŁATKA MAKARONOWA z zielonym akcentem

brokuł– szynka ( najlepiej  z kurczaka albo indyka) – 20 dkg
– mały por
– zielony groszek – pół puszki
– brokuł – 1 sztuka
– kilka pomidorów koktajlowych
– makaron uszka – 20o gram
– sos koperkowo – ziołowy

Ugotuj makaron al dente, umyj warzywa. Obgotuj brokuł w lekko osolonej wodzie, uważaj można go łatwo rozgotować. Por pokrój w krążki, groszek odsącz z zalewy, pomidory koktajlowe przekrój na pół. Połącz makaron z wszystkimi warzywami i dodaj pokrojoną w kostkę szynkę. Na końcu wymieszaj z wcześniej przygotowanym sosem

Wszystkim życzę udanych rewolucji kulinarnych, a sama zabieram się też do dzieła.
Na dzisiaj wybrałam ZIELONO MI  !  : ) Uwielbiam zapach świeżej rukoli

Menu

Importer i dystrybutor - sprzedaż hurtowa/detaliczna,
stacjonarna i wysyłkowa

Generalny Przedstawiciel ESSIAC®
From Canada International Inc. w Polsce
"VOL-MAL" s.c.
Centrum Medycyny Naturalnej
42-200 Częstochowa ul. Piotrkowska 29,
godziny pracy: pon. - pt. 9:00 - 18:00

tel

+48 34 361 00 42

kom.

+48 502 167 202

Rozliczenia transakcji kartą płatniczą i e-przelewem
przeprowadzane są za pośrednictwem Dotpay.pl

Prawa autorskie zastrzeżone VOL-MAL © 2018. Kopiowanie zdjęć oraz innych materiałów bez zgody P.P.H.U. "VOL-MAL" S.C. surowo zabronione.

Scroll Up