OZNAKOWANIE OPAKOWANIA ( butelka )
ESSIAC® KAPSUŁKI – SUPLEMENT DIETY – forma kapsułek
Produkt zawiera składniki pochodzenia roślinnego o działaniu wzmacniającym system immunologiczny.
Produkowany jest zgodnie z normami Good Manufacturing Practices ( GMP).
Wolny od GMO i glutenu.
Zawartość opakowania – 60 kapsułek po 500 mg
Składniki: Korzeń łopianu –Arctium lappa – proszek, Szczaw polny –Rumex acetosella proszek, Kora wiązu czerwonego – Ulmus fulva – proszek, Korzeń rzewienia – Rheum officinale – proszek
Substancje czynne | Ilość w 2 kaps. | Ilość w 6 kaps. | Ilość w 9 kaps. |
Korzeń łopianu – Arctium lappa | 360,76 mg | 1.082,28 mg | 1.623,42 mg |
Szczaw polny-Rumex acetosella | 71,76 mg | 215,28 mg | 322,92 mg |
Kora wiązu czerwonego- Ulmus fulva | 27,4 mg | 82,2 mg | 123,3 mg |
Korzeń rzewienia –Rheum officinale | 12,2 mg | 36,6 mg | 54,9 mg |
Sposób użycia: używać 3 kapsułki 3 razy dziennie, najlepiej na 2 godz. przed lub 2 godz. po posiłku. W ciągu tych 2 godzin nie spożywać soków. Można pić wodę do 30 minut przed i po zażyciu ESSIAC®
W ciągu dnia nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia.
Produktu nie należy stosować jako substytutu zróżnicowanej diety.
Przechowywanie: ESSIAC® KAPSUŁKI przechowywać, w suchym, ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
UWAGA: Nie stosować w czasie ciąży, karmienia piersią, nie podawać dzieciom w wieku poniżej 10 lat.
Inne składniki:
stearynian magnezu pochodzenia roślinnego, maltodekstryna, celuloza mikrokrystaliczna celuloza (kapsułka).
ESSIAC® KAPSUŁKI jest najnowszą postacią (formą) ESSIAC®, która powstaje z ekstraktu poprzez odparowanie wody i alkoholu oraz aktywnego składnika (proszku) w kapsułkach roślinnych. Gotowy do użycia. Idealny w podróży, nie wymaga chłodzenia.
PRODUCENT: ESSIAC® From Canada International Inc.– pełen adres na opakowaniu. Wyprodukowany w Kanadzie.
IMPORTER: “VOL-MAL” S.C., 42-200 Częstochowa; ul.Piotrkowska 29;
tel. +48 34 361 00 42; +48 34 365 24 27, tel. kom. +48 502 167-202,
strony internetowe: www.vol-mal.com.pl www.essiac.pl e-mail: kontakt@vol-mal.com.pl
Nr partii : LOT # …….. Data minimalnej trwałości. Najlepiej spożyć przed: EXP: …………..
Nr zgłoszenia GIS: GIS-ŻP-SD-4230-04192/KC/18
Więcej informacji o ziołach i ich właściwościach znajdziesz tutaj